Hop til hovedindholdet

Landsbytopmøde i Odder


Dato og tid

Mandag d. 21. september 2020 kl. 17:10 til 21:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 18. september 2020 kl. 12:00

Sted

Økologiens Have, Rørthvej 132, 8300 Odder Økologiens Have
Rørthvej 132
8300 Odder

Landsbytopmøde i Odder


Arrangementsbeskrivelse

Med afsæt i de politiske sigtelinjer inden for klima og bæredygtighed sætter Landdistrikternes Fællesråd fokus på, hvordan landsbyerne kan bidrage til en bæredygtig grøn omstilling og samtidig skabe lokal udvikling og gode forudsætninger for bosætning og arbejdspladser.

Derfor inviterer fællesrådet de danske landsbyer, herunder lokalråd, borgerforeninger og landsbylaug, til Landsbytopmøde 2020: 

  • Mandag den 21. september 2020 kl. 17.15 - 21.00 på Økologiens Have, Rørthvej 132, 8300 Odder. 

Det er gratis at deltage i Landsbytopmødet, men det kræver tilmelding via billetlink inden fredag den 18. september, kl. 12.00. På grund af den generelle situation med COVID-19 følges myndighedernes anvisninger og restriktioner i forhold til deltagerantal mv. 

Formålet med arrangementet er at skabe debat, nytænkning og løsningsforslag til en bæredygtig grøn omstilling i landsbyerne. Hvad skal der til for at landsbyer bliver bæredygtige, og hvordan kan lokale løsninger give svar på globale udfordringer? Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive debatteret.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) deltager i Landsbytopmødet med oplæg om regeringens landdistriktspolitik. 

Derudover vil to landsbyer komme med konkrete perspektiver på, hvordan den grønne udvikling kan boostes på landet. Det drejer sig om landsbyen Torup i Halsnæs Kommune og landsbyen Asaa i Brønderslev Kommune.

Torup blev Årets Landsby 2019, hvor temaet var bæredygtighed. Landsbyen har bl.a. erfaring med delebiler, egen spildevandsrensning og en økologisk bydel. Landsbyen skal udvides med ny bydel, Hvidelandet, som vil skabe moderne rammer for livet på landet, herunder et socialt, økonomisk og økologisk bæredygtigt liv. Landsbyens lokalråd har desuden etableret sin egen jordfond, der sælger byggemodnet jord til boliger og erhverv.

I Asaa har man installeret solceller, ligesom der er opsat fem vindmøller. Den ene er en andelsmølle. Landsbyen afholder en årlig byforskønnelsesdag, hvor frivillige kræfter forskønner byen. Der bliver arbejdet med bæredygtige økonomiske løsninger bl.a. folkeaktier, ligesom byen både har en årlig havnefestival og hestevæddeløb. 

Food Organisation of Denmark leverer middag af lokale råvarer. 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >